Головна » 2014 » Лютий » 14 »
23:24

Мистецтво кохання очима юних поколінь

                                                    Любити – тихо молитися до Бога.

                                                                          Еріх Марія Ремарк

            Якщо любов – це справді молитва, як висловився німецький письменник Еріх Марія Ремарк, то хоча б раз у своєму житті кожен повинен впасти на коліна і палко вимовити ті прості три слова: «Я тебе люблю» до людини, в якій вбачає цілий світ.

          Зрештою, кохання й до сьогодні є об’єктом для роздумів у великих філософів та митців. Віктор Гюго, наприклад, сказав, що життя – це квітка, нектаром якої є не що інше, як любов. Виходячи з цього, маємо бути вдячними за чудовий день, 14 лютого, коли людям зі всього світу дозволено п’яніти від вже нами згаданого палкого й пристрасного почуття. Традицію солодкої ейфорії цього дня перейняла собі й Ланчинська ЗОШ  l-lll ступенів, провівши для учнів 9-11 класів, учителів та гостей свято під назвою « Серця двох», ініціатором і керівником якого була Сенчук Іванна Михайлівна, педагог-організатор. Окрема подяка ведучим свята, учням 10 класу, Рогатинському Оресту та Лозяк Оксані. Розважальна програма почалась з кількох прекрасних пісень у виконанні Сенчука Юрія, що в акомпанемент свого мелодійного голосу грав вишукані акорди на гітарі. Пісні присвячувались директору школи – Дикан Тетяні Михайлівні, якій поталанило народитись у День всіх закоханих. Основою розважальної програми були чотири конкурси, в яких взяли участь три пари, виборюючи титул « Валентина й Валентини», ну й звісно не обійшлося без Зевса та Афродіти, що зійшли до нас із величного Олімпу з метою розділити з людьми насолоду богів – трунок кохання. Вони були присутніми протягом всього свята, як і амури. Проте, не забуваймо про зворотній бік медалі, наше святкове дійство мало характер змагання, тому згадаймо шляхетних і справедливих суддів: Галіва Миколу Остаповича та Демидюка Василя Мирославовича. Силу свого кохання доводили наступні три пари:

Перша пара – Віталій і Оксана

Друга пара – Андрій і Надія

Третя пара – Роман і Євгенія

Перший конкурс під назвою « Знайомство» розповів нам історію зародження почуттів юних закоханих, наступний « Дивовижне почуття – кохання» дав змогу хлопцям показати свої поетичні таланти. Вони декламували вірші обраницям. Беззаперечну першість тут віддали парі №1, адже Віталій, добре знаний у школі поет, читав напам’ять власний вірш про романтичний Париж, оповитий примарним, світанковим серпанком. Слід виділити третю пару, Роман зачитував поезії про сіру панораму буднів, крізь які ввірвалася часточка світла – люба Євгенія. Третім був конкурс «Скажіть йому про свої почуття», де дівчата підбирали ліричну характеристику коханим.  Четвертий   і  останній конкурс                                    «Романтичний танок» виявився, на мій погляд, найбільш вирішальним у боротьбі. Кожна із пар станцювала чудовий танець, що визначив не тільки вправність партнерів, а й силу кохання, здатність довіритись одне одному у найвитонченіших порухах тіла, у замріяних поглядах очей, адже кохання – це безпосередньо вміння двох людей дивитися в одному напрямку, дует двох споріднених душ, які розділили єдину стежку життя. А допоки члени журі вирішували, яка пара переможе, глядачам подарували хвилини радості й душевної краси юні співачки селища Ланчин: Андріана Романюк і Вікторія Гресько. Після цього слово було надане суддям, які й оголосили переможців, пару №1 – Віталія та Оксану, іншим присудили такі звання:

Пара №2 – «Найвеселіша пара»

Пара №3 – «Найромантичніша пара»

Призи переможцям будуть надані в кінці навчального року, на лінійці.

Вкінці свята свої  привітання виголосила Дикан Т.М., переповівши слова одного мудреця: найголовніше щастя людини полягає в любові, в тому, що вона може плекати у серці це священне почуття. Отож кохаймо і будьмо коханими, адже це найбільший світоч людського життя на землі!

 

Приносимо подяку організатору свята та всім, хто брали в ньому участь, зокрема журі, ведучим і таким учням: Коновалюк Валентині, Дяченку Дмитру, Сенчуку Юрію, Данищуку Віталію, Захарчук Оксані, Яремину Андрію, Климко Надії, Іваночку Роману, Круп’яш Євгенії, Романюк Андріані, Гресько Вікторії та школярам 1-4 класів, що погодились на роль амурів.

                                                                                  

                                                                   Калитяк Вероніка

Переглядів: 667 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0