Головна » 2014 » Жовтень » 15 »
17:28

Україна в наших серцях

«Будь горда,Україно,за них .
Ти вічна в їх жертві ,
А вони вічні  тобі»

Марко Боєслав

 

    Святково прибране подвір’я, жовто-блакитні та червоно-чорні прапори,вишивка та патріотичні пісні. Так учні та вчителі Ланчинської ЗОШ І-ІІІ ст. 15 жовтня відзначали подвійне свято : День Українського козацтва та 72 річницю створення УПА - армії, яка вкрила себе невмирущою славою в боротьбі за створення Української незалежної держави. В цейна подвір’ї школи відбулись урочисті заходи, участь у яких взялиучні  та педколектив школи.
  Метою проведення заходу була популяризація української вишивки,культури та традицій українського народу, піднесення національної самосвідомості серед молоді.


 

      Свято розпочалось з розповіді ведучих про армію УПА - борців за національну незалежність,про тривалий та важкий шлях українського народу до здобуття своєї державності.
    У рамках свята паралельно відбулась виставка української вишивки,в якій взяли участь як і учні молодших класів Країни Барвінкової,так і старшокласники .Кожний  клас презентував стіл з власними виробами : рушниками, іконами, вишитими сорочками  та квітами-символами України.

 

    Також у рамках святкування Дня Українського козацтва між учнями 10-11 класів  відбувся конкурс патріотичної пісні, де хлопці продемонстрували бойовий дух, високі знання українських фольклорних пісень та любов до своєї батьківщини. У конкурсі переміг 11- В клас з піснею « Вже вечір вечоріє».


    Опісля конкурсу патріотичної пісні командири взводів розпалили символічну «Ватру пам’яті» на знак вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні, воїнів УПА та загиблих бійців в зоні АТО.
 

      Фінальною частиною свята став виступ учнів 11 класу Оксани Лозяк та Ореста  Рогатинського. Вони  продекламували вірш  «Білі кораблики», присвячений Небесній Сотні.
       На завершення учні 6-Б класу виконали Гімн України на  сучасний реп-мотив. 

Іванна Яновська

Переглядів: 480 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0