Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 11 12 13 14 15 16 »

Учні 5-х та 10-х класів складуть міністерські тести

     В Інституті інноваційних технологій і змісту освіти надано роз’яснення щодо методології проведення моніторингу якості загальної середньої освіти за результатами навчання учнів у початковій та основній школі, що відбудеться у жовтні 2013 року.Як відомо, проведення моніторингу ініційовано Міністерством освіти та за визначенням ідеологів має на меті оцінювання стану системи освіти та отримання об’єктивної інформації про якість освіти у початковій та основній школі.
      Цього року моніторинг здійснюватиметься у 5-х та 10-х класах загальноосвітніх навчальних закладів з предметів інваріантної складової типових навчальних планів.

Просмотров: 524 | Добавил: Admin | Дата: 06.09.2013

Вітання Міністра освіти і науки з Днем Незалежності України

Вітаю з Днем Незалежності України!

      Щиросердно вітаю із 22-ою річницею Незалежності України!

         Цей святковий день – визначна подія для кожного громадянина України. За плечима нашого народу – багаторічна історія сподівань та прагнень, сповнена невпинним бажанням мати суверенну, незалежну та соборну державу. Ми успадкували славетні традиції, велику історію, неоціненний дух єдності і, водночас, – толерантності, і наше головне завдання – щоденно примножувати ці надбання.

Просмотров: 338 | Добавил: Admin | Дата: 24.08.2013

П’ятикласників не будуть оцінювати на початку року

      Для максимального полегшення процесу адаптації школярів міністерство освіти рекомендує школам протягом першого семестру 2013/14 навчального року п’ятикласникам не виставляли оцінок.

   Про це розповів заступник міністра освіти і науки України Борис Жебровський в інтерв’ю газеті «Освіта України».
  Зокрема чиновник зазначив, що п’ятикласники розпочнуть новий 2013/14 навчальний рік за новими стандартами загальної середньої освіти, тому потребуватимуть адаптаційного періоду.
Просмотров: 321 | Добавил: Admin | Дата: 21.08.2013

Російську як іноземну вивчатимуть 23% школярів

Під час прес-конференції, що відбулася у Будинку Уряду 19 серпня, міністр освіти і науки України поінформував про те, як працюють нові Державні стандарти початкової та загальної середньої освіти.

Зокрема мова йшла про обов’язкове вивчення учнями шкіл другої іноземної мови. За словами міністра освіти і науки всі вакансії вчителів іноземних мов заповнені. «На сьогодні не спостерігається вільних вакансій викладачів інших іноземних мов, які є доступними для вивчення з 5-го класу (як друга іноземна мова), – французької, німецької, іспанської, польської тощо», - сказав Дмитро Табачник.

Просмотров: 357 | Добавил: Admin | Дата: 20.08.2013

Більшість українських школярів виявили бажання вивчати німецьку як другу іноземну, – Дмитро Табачник

    Днями у низці ЗМІ поширено публікації «експертів» щодо начебто неодмінного призведення «лігвістичної революції» (запровадження обов’язкового вивчення другої іноземної мови з 5-го класу) до погіршення знань українських школярів з усіх іноземних мов, окрім російської.

        З огляду на це, під час сьогоднішньої прес-кофнеренції, що відбулася у Будинку Уряду, Міністр освіти і науки України поінформував про те, як насправді працюватимуть нові Державні стандарти і для чого вони розроблялися.

Просмотров: 350 | Добавил: Admin | Дата: 19.08.2013

Розроблено рекомендації щодо
перевірки шкіл

    Державною інспекцією навчальних закладів України спільно з Міністерством освіти і науки України розроблено методичні рекомендації для проведення державної атестації, самоаналізу діяльності дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних, професійно-технічних навчальних закладів та їх внутрішнього контролю в міжатестаційний період. 
Як зазначається у відповідному листі міністра освіти Дмитра Табачника до місцевих органів управління освітою, методичні рекомендації розроблені з метою удосконалення програмно-методичного забезпечення здійснення місцевими органами управління освітою контрольних заходів у підпорядкованих їм навчальних закладах.

Просмотров: 346 | Добавил: Admin | Дата: 12.08.2013